A highly technical 4000-square-foot project

  • Removal of load-bearing walls, moving of existing walls, modification of the rear roof, construction of the basement.
  • Concrete terrace at the back. Refreshed the outer envelope.
  • Rear windows reconstruction to enlarge the openings and gain more light.
  • We have upgraded floors, ceilings and walls.
  • We redid the electricity and the plumbing 100%.
  • A brand new kitchen, and a new staircase.

Energy-wise and eco-sustainable work:

  • We redid the insulation and the vapor barrier on the entire building including the roof.
  • The vapor barriers are continuous and sealed. The shell is now completely waterproof.
  • The “R” ratings specified in the APCHQ technical reports are reached or exceeded on the entire building.
  • Air exchanger and heat pump complete the package.

Finally, the house has been redone in full.

This project was presented for an APCHQ Domus Prize